fredag 20 april 2012

Fredagsmys

Saknar du filmer med slagkraft, som skiter i dig och ditt förbannade bästa och mer än gärna vill göra dig illa? Då tycker jag att du ska ta dig i kragen och hyra Kill List.

Ex-torpeden Jay lever för tillfället inget toppenliv. Pengarna håller på att ta slut och grälen med hustrun eskalerar allt eftersom. När kompisen Gal erbjuder honom ett välbetalt jobb kan han inte tacka nej, sakta men säkert väcks hans gamla sadistiska jag till liv. Något som inte sker helt motvilligt. Ni förstår, Jay kanske ger ett beskedligt intryck till att börja med men när väl vargen väckts så ... ja, ni förstår.

Med mardrömslika stråk får vi en oerhört närgången, skitig skildring av yrkesbrutalitet och hur en person med ena foten doppad djupt i blod och den andra i ett hopplöst önsketänkande om normal vardag, hetsjagas av sin sanna natur.

Kill List är en otäck, originell mix av Schakalen och Wicker Man med ett slut som helt klart kommer sätta sordin på kvällen.

Och om ni ännu inte beställt The Divide så, ja, gör det! Skummade igenom senaste numret av underhållningsspektaklet (vilket är positivt om nu någon tvekade) Empire och fann den avslutande recensionsknorren rätt njutbar. Den löd ungefär såhär: "The Divide är en film för alla som hatar världen och i synnerhet dem som tycker illa om kvinnor." Jag hatar inte kvinnor, jag älskar dem! Kanske inte alla, men de flesta ... Och vad gäller världen som sådan så har den väl sina brister men annars hade den ju varit helt ointressant!Inga kommentarer:

Skicka en kommentar