måndag 26 december 2011

Årets bästa/värsta/mest intressanta!

Årets bästa/värsta/mest intressanta filmer:

The Woman
Hanna
X-Men: First Class
Kill List
Bellflower
Sleeping Beauty
Red State
The Bleeding House
Straw Dogs
Livide
The Bunny Game
The Innkeepers
Red, White and Blue

Jag har säkert glömt bort en del, men på rak arm var det dessa jag kom på. Men så har det väl också kanske varit mer utav ett serieår för mig. På den fronten har det varit mycket starkt:

Lights Out
Suits
Breaking Bad S4
Sons of Anarchy S4
American Horror Story
Louie S2

Och mycket mycket mer, Jag började till och med tycka om fantasy i den överraskande Game of Thrones som återkommer nu i mars (tror jag).

Veckan som kommer, innan jobbet kör igång för mig, späckar jag med rå 70-tals porr. Jag har samlat på mig ett 15-tal DVDs som måste ses och skrivas om. Vissa är fruktansvärt usla, andra älskar jag. Waterpower tex (Shaun Costello) är en Taxi Driver inspirerad hämnarhistoria där huvudkaraktären ser det som sitt livsuppdrag att rena "smutsiga" flickor från synd. Detta gör han med lavemang... Det var allt för nu, jag är en upptagen man.

God jul och Gott nytt år!

måndag 19 december 2011

Porr, porr och åter porr.

Äntligen på gång igen med ett långt, snuskigt reportage om 70-talets mindre mysiga porr. Så kallade "roughies". Märklig subgenre där titlar som Waterpower och Forced Entry utmärker sig som det bästa, och värsta. "Riktiga" filmer med hårda porrinslag. Vissa hatar dem, jag tycker de är intressanta. Speciellt för att de lägger sordin på den vedertagna sanningen om 70-talet som en sådan härlig tid men också för att männen (jo alltid) bakom oftast bar på storslagna drömmar om att bli erkända som regissörer, tog vad som erbjöds och fastnade sedan i porrgenren. Men drömmarna fanns kvar, således blev filmerna en mix av action/drama/porr. Ett svenskt exempel skulle kunna vara Vibenius Thriller - en grym film. Eller som nämnda Forced Entry (Shaun Costello). I grund och botten utmärkta filmer med pornografiska instick. Så ser alltså min kommande månad ut - mängder av snusk och smutsig grindhouse. Mäktiga könsbuskar och stora pistoler. Låt besudlandet börja!

fredag 9 december 2011

GBG

Evenemanget i Göteborg blev en riktig höjdare med många sköna människor och en massa bra film o grejor. Göteborg är ju trots allt världens bästa stad så det är ju svårt att ha tråkigt. Och hur vacker (på sitt lite fula sätt) är inte staden? Ljussättningen som toppar Avenyn är svårslagen, konserthuset badandes i rött och Stadsteatern i blått omvartannat. Hann tyvärr inte besöka min favoritplats, järntorget, och caféet Cigarren samt puben The Rover. Får ta det nästa gång.

Min sk föreläsning gick rätt bra, tror jag (har en minneslucka frm att jag gick upp på scen tills att jag gick av) responsen var iaf positiv. På det stora hela absolut något jag skulle kunna tänka mig att göra igen!

Tänkt en del på nästa projekt som antagligen kommer bli ngt liknande Äkta skräck, fast inte om film ... Det lutar åt en bok som tar upp människor, företeelser, fetischer vi inte vill höra talas om egentligen. Helt ocoolt och ouppmuntrade ...

Är med i senaste Cinema där jag rapporterar från Sitges.

Men mest stolt är jag för min text om Frightfest som kommer i nästa nummer av tidningen Eskapix. Gå in och beställ den på en gång! Det är verkligen en ambitiös produkt för alla som gillar skräck och skräp från den andra sidan.